Pogledajte određenu poruku
Staro 17. 07. 2006.   #100
Ilija Studen
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
 
Avatar Ilija Studen
 
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Poruke: 2.669
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
Ilija Studen će postati "faca" uskoroIlija Studen će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao ivanhoe
Ilija, zivis u zemlji sa jeftinom radnom snagom: navataj nekog klinca koji se snalazi sa kompovima i obuci ga radu na AC, i nek ti on izigrava prvi nivo podrske ljudima na sajtu i po blogovima/forumima.. on moze da ti sa par sati dnevno pokrije osnovne odgovore. plus da te upozori na komplikovanaija pitanja, i sta se gde desava... kostace te neku sitnu kintu, ali ce ti ustedeti dosta vremena za koje ces moci da radis druge stvari (ukljucujuci i posao od kog zivis, a i dalji razvoj AC) tako da se isplati, tvoj sat sigurno kosta mnogo vise.
aC trenutno ne zarađuje pare u klasičnom smislu, ali čim se vratim iz BG videću za ovo. Ideja je skroz na mestu.

Citat:
Originalno napisao kodi
u cemu je bio problem ???
prevelik broj konekcija na bazu ???
previshe quiery-ja po strani ???
aC je trenutno napravljen da radi kako bi se napravila jedna feature complete verzija. Tweakovanje performansi dolazi na kraju, kada su sve kockice na mestu i kada možeš da testiraš aplikaciju sa realnim podacima.

Koda ima dosta, nema sistema za keširanje (ni podataka i opcode cache), kod je u alpha fazi razvoja što se performansi tiče. Najveći problem je što nisam na vreme sklonio demo (iako sam planirao) već sam dočekao hiljade ljudi sa Digga. Kada su videli nenormalno velik load admini su jednostavno isključili PHP (ipak je u pitanju shared hosting na kome se pored aCa nalazi i niz drugih sajtova).

Citat:
Originalno napisao kodi
kako si to resio ???
Nikako. Kod nije u toj fazi da može da izdrži digg-like saobraćaj u shared varijanti.

Btw, aC je malo "ekstreman" što se korišćenja objektno orijentisanog koda tiče, pa nailazi na neke probleme koje klasiče PHP skripte nemaju (a opet s druge strane, ne pati od nekih problema koje klasične skripte često imaju).

Poslednja izmena od Ilija Studen : 17. 07. 2006. u 07:58.
Ilija Studen je offline   Odgovorite uz citat