Pogledajte određenu poruku
Staro 05. 10. 2006.   #102
Branislav Bugarski
novi član
 
Datum učlanjenja: 05.10.2006
Poruke: 2
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Branislav Bugarski is on a distinguished road
Default postoje pravila, ali postoje i izuzeci

Citat:
Originalno napisao Goran Aničić
Apsolutno se slažem, a sumnja koja je izražena po pitanju ovog konkursa potkrepljena je nekim proverljivim činjenicama. Uostalom, nema veze, za koji dan, odnosno nekih mesec dana videćemo krajnji rezultat.

Evo primera jednog sličnog konkursa za Web sajt Fonda za promociju investicija u Vojvodini (VIP Fund). Radi se o državnom fondu u nadležnosti IV Vojvodine, pogledajte sajt koji je nedavno kreiran, a iz pouzdanih izvora znam da su bile najmanje tri ponude.

Verovali ili ne animirani Header sastoji se od GIF-a veličina od 1,5 MB do 2,3 MB (?!)

Zatim, obratite pažnju na sliku generalnog menadžera na početnoj stranici, fotka je neverovatnih dimenzija 1446px x 1039px, a "smanjena" je HTML-om na 121x86 px (?!) Možemo da nabrajamo do sutra... (ne mogu da odolim, pogledajte još samo email baner iz sredine 90-tih u dnu stranice)

Upravo ovakvi i slični konkursi gde se troši "javna lova", izazivaju podozrenje i sumnju u svaki naredni.

Poštovana gospodo,

kao što možete da vidite moje ime je Branislav Bugarski i ako uporedite to sa imenom generalnog menadžera brzo ćete shvatiti da se radi o istoj osobi.

Kao prvo želim da Vam se zahvalim na konstruktivnoj kritici i budite sigurni da će to ubrzo biti izmenjeno.

Pišem Vam zato što bih voleo samo par informacija da Vam dam. Gospodin Aničić je izneo nekoliko činjenica koje su tačne, jedino je pogrešio u zaključcima koje je izvukao, što je naravno sasvim moguće i nije nikako za zameriti.

VIP Fond je raspisao konkurs za izradu Web prezentacije i to je tačno. Pri tom se ne radi samo o web prezentaciji nego i o informacionom sistemu koji treba da ubrza i omogući još efikasnije poslovanje. Ali desilo nam se upravo da najjeftinija ponuda nije i najbolja, odnosno da kompanija koja je pobedila, preko 3 meseca nije otpočela sa radom, što je nas nateralo da sami bar malo modernizujemo našu prezentaciju.

Rezultat našeg samostalnog i amaterskog rada ste vi ocenili i hvala Vam na tome, jer verujem da je gospodin koji je to dobrovoljno i iz najboljih namera uradio prevideo detalje ili ih u najmanju ruku nije posmatrao iz tog i takvog stručnog ugla.

Ali pošto je nama stalo do kvalitetne prezentacije, jer oni koji nas poznaju naš rad ocenjuju kao visoko profesionalan, a to je u Novom Sadu lako proveriti, angažovali smo prvog sledećeg ponuđača koji će novu verziju web prezentacije lansirati najkasnije do 23.10.2006. godine.

kao što vidite mi nemamo ništa da krijemo i ponekad posedovanje tačnih informacija ne mora obavezno da dovede i do pravih zaključaka (opet naglašavam nema ljutnje!!!)...

I na kraju želim da Vas ohrabrim da učestvujete na svim konkursima jer tako i nama koji donosimo odluke olakšavate posao, jer svako normalan radije odlučuje između 10 super predloga nego 2 prosečna...

Hvala Vam na vremenu i radujem se Vašim komentarima posle 23.10.2006. godine, a naravno za sva pitanja u međuvremenu Vam stojim rado na raspolaganju.

Pozdrav
Branislav Bugarski
Branislav Bugarski je offline   Odgovorite uz citat