Pogledajte određenu poruku
Staro 06. 10. 2006.   #108
Branislav Bugarski
novi član
 
Datum učlanjenja: 05.10.2006
Poruke: 2
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Branislav Bugarski is on a distinguished road
Default rado diskutujem sa vama!!!

posto je bilo nekoliko kometara, moram da krenem redom:

1. imali smo veoma precizno definisane zahteve i svi ponuđači su odgovorili na njih. naravno da se onda u detalje definise projektni zadatak i vi to svi jako dobro znate, a lista naših zahteva je bila na nekoliko strana. naravno da nam ne pada na pamet da prezentaciju radimo sami pogotovo kad znamo koji potecijal postoji u ICT branši u Srbiji. ovo što još uvek možete da vidite je prelazno rešenje.

2. sve ovo što smo uradili nije koštalo poreske obveznike ni dinara više, jer smo to uradili iz sopstvenih kapaciteta i naglašavam samo kao prelazno rešenje. procena je urađena veoma precizno, ali mislim da niko nije u stanju da predpostavi da određena firma neće ispoštovati zahteve i samim tim ponudu koju je dostavila.

3. slažem se da najjeftinije u velikom broju slučajeva nije i najbolje. ali ako uzmemo argumentaciju gospodina Aničića (opet bez zamerke i nemojte mi zameriti) onda je svaki dinar poreskog obveznika važan. i tada dolazimo u zamku: da smo mi izabrali najskupljeg ponuđača, koji je nekoliko puta bio skuplji od najjeftinijeg, ko bi nas oprao da tu nije bilo mutnih radnji?! ako ste iskreni prema sebi priznaćete da bi vam to palo prvo na pamet da je neko maznuo lovu ili nešto slično...

Pozdrav
Branislav
Branislav Bugarski je offline   Odgovorite uz citat