19. 09. 2008. | #1 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Sourceguardian ili ionCube
Trazio sam po forumu ali nisam nasao nista oko sourceguardian-a
Po vama koji od ovih cudesa pazariti... razlika u cijeni je povelika (interesuje me verzija sa MAC zakljucavanjem) Sourceguardian je 159USD dok je ionCube 380 ili tu negdje... |
19. 09. 2008. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Moj ti je savet: samo Ioncube i Zend (jesu skupi, al sta ces), najobicnije verzije, i nista ti vise ne treba.
Zakljucavanja radi u PHP (kad ga vec enkodiras), imas vecu kontrolu a i ustedis tako. ;-) Dakle, ne treba ti PRO (ili koja vec) verzija, bezveze bacas kintu tako...
19. 09. 2008. | #3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Problem je sto obicne verzije i dalje omogucavaju neometan prenos na druge masine...
Meni bas treba MAC/IP/domen zakljucavanje... |
20. 09. 2008. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Pa dobro, koliko je tesko staviti PHP proveru IP adrese?
Evo, napisem ti ja jednu, daj meni razliku u kinti.... Sad bez zezanja: sve sto ti treba mozes odraditi sam u PHPu. Tako ce ti aplikacija imati tvoje poruke o greskama, fallback opcije ako hoces (contact us to reset your license, i sl) a Ioncube/Zend je tu samo (i samo) za kodiranje aplikacije, odnosno PHPa. A kad ti je PHP vec kodiran, u njemu stavi kakve god oces provere da ima tvoja aplikacija. IP, path, domen, server signature, broj cipela, ma sta god hoces. Nemoj da trosis pare bezveze, veruj mi. Ustedeces 10 minuta i pisanje par linija koda, a izgubices mnogo vise. ;-)
13. 10. 2008. | #5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Evo malo da prenesem iskustva
Kupio sam phpShield cisto da probam. www.phpshield.com (75USD) Iza ovog programa stoje tvorci SourceGuardiana i slicna je aplikacija samo nema mogucnosti zakljucavanja. Zakljucavanje aplikacije sam ja uradio (vremen. zakljucavanje, zaklj. po MAC, IP, domeni i broju korisnika) tako da mi nije problem. Sad losija strana price... Poredio sam ga sa ionCube-om i u oba slucaja je primjetno priblizno isto usporenje aplikacije... |
|
|