22. 01. 2007. | #41 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
...Kako da prestanem da pljujem po političarima....nema to veze sa tim gde živiš i sa kim živiš...
|
22. 01. 2007. | #42 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
|
|
22. 01. 2007. | #43 |
profesionalac
Qualified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
...što se mene tiče njih može da pljuje ko hoće...po čemu se oni razlikuju od nekoga ko živi na račun tuđe penzije...
|
22. 01. 2007. | #44 |
Igor Marinović
Expert
|
Studenti iz unutrasnjosti su tu u povlastenom polozaju: mogu za male pare (studentski dom) da osete kako je to ziveti bez roditelja.
Neretko ti studenti nesto i rade, pa osete kako je to zaradjivati.
22. 01. 2007. | #45 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Koliko konstruktivna diskusija može biti o tome ko po kom sme da pljuje, a po kome ne?
Kako si svi ljudi razlikuju tako se razlikuju i njihove sposobnosti da učine nešto sa svojim životima. Neki samo kukaju, pa šta? Žive svoj život i ako misle da tako može doveka samo napred. Tako nešto ne odobravam i smatram krajnje nezrelim, ali to apsolutno nije razlog da pljuješ po bilo kome.
22. 01. 2007. | #46 |
profesionalac
Qualified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Jel Jablan pomenuo retoriku ?
Ništa nije samo po sebi ni dobro, ni loše - takvim ga čini naša misao. Vilijem Šekspir, engleski dramski pisac Stvarno ne bih da se bavim diskusijama na temu politike. Ima foruma koji tome služe. Bila je to mala digresija na cveletov post. Pljuvanje je možda loš izraz za moj negativan stav prema političarima. |
22. 01. 2007. | #47 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Samo dva primera iz stvarnog života:
1) Moj nekadašnji kolega, rodom iz Madrida, živeo je sa roditeljima sve dok nije prešao u USA i zahvaljujući tome imao je toliko ušteđevine da je mogao da kupi kuću pod prilično povoljnim uslovima (visoko učešće - manja kamata). Da je plaćao kiriju u Madridu, nikad ne bi mogao da sakupi taj novac. Da li je on sad nezreo ili pametan? 2) Moja poznanica koja je bila profesor u srednjoj školi je rešila da se osamostali i zajedno sa koleginicom iznajmila stan. Imao sam prilike da vidim taj "stan" - omanja soba u koju nisu uspele da smeste ni krevete, već su spavale na nekim dušecima koje bi preko dana preuredile da liče na kauč. Da ne pominjem da je svakog meseca dobijala novac od roditelja da spoji kraj sa krajem, posebno kad su kasnile plate. Možda bi dobila aplauz od pametnjakovića sa B92, ali ne vidim čiji je život postao bolji zbog takve njene odluke. |
22. 01. 2007. | #48 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Off Topic: Problem sa našim narodom je što retko kad sebe natera da posmatra svet oko sebe hladne glave - svi posmatraju svet oko sebe sa nekim vidom ekstremizma: Ili živiš sam ili eksploatišeš roditelje. Ili pišeš latinicom ili si radikal. Ili si gej ili si pravoslavac. itd itd i sve u tom stilu, što bi reklo Pušenje: hadžija il' bos, za našeg čoveka nema umerenosti. Kao rezultat svega toga, svak se radije laća puške neg motike. |
22. 01. 2007. | #49 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
po meni je poenta da zivot nije nikakvo dokazivanje sebi ili drugima da mozes ovo ili ono, nego zivot treba organizovati tako da tebi bude prijatno da ga zivis...Ako ti je zivot sa roditeljima problem, iz bilo kog razloga da ne ulazim sad u to, onda naravno da treba da zivis sam jer time poboljsavas kvalitet svog zivota...
ali samostalan zivot, kao i zenidba i mnoge druge stvari u zivotu koje se "ocekuju" da ih uradis jednog dana, nije nikakva garancija da ce to nesto bitno promeniti zivot na bolje, niti da ces ti zbog toga postati bolja osoba... ako zelis to, onda treba to i uraditi, ako ti se ne radi, ali radis to zbog pritiska okoline onda je obicno bolje ne ulaziti u to jer ces se samo smoriti...
22. 01. 2007. | #50 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
Off Topic: Slažem se, samo bih dodao da ni u tome nismo nešto originalni. Manje-više svi narodi koji žive na istoj geografskoj širini imaju sličan mentalitet našem. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
database pretraga (and pa posle or) | LiquidBrain | PHP | 12 | 08. 05. 2009. 12:46 |