09. 08. 2005. | #1 |
profesionalac
Professional
|
DB klasa - problem
Za pristup bazi imam svoju klasu koju vec duze vreme uspesno koristim.
Medjutim, sada imam jedan projekat, gde se iz php-a selektuje tabela order, pa za svaki red iz te tabele se selektuje druga tabela (pomocu podataka iz tabele order), i ispisu rezultati. To ne radi kada koristim moju klasu. Od 100 redova, on ispise prvi, i stane. Kada koristim mysql funkcije direktno radi. Evo vam kod pa vi vidite sta ne valja, glupo mi ovako, negde koristim klasu, negde ne... PHP kôd:
Evo dela klase: PHP kôd:
Nikada nisam naleteo na ovako nesto... Kazem, klasa radi posao u svim ostalim delovima projekta, kao i u drugim projektima. |
10. 08. 2005. | #2 |
Filip Milivojević
Certified
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
To tako nikad neće raditi iz jednog jednostavnog razloga:
PHP kôd:
E sad, $db->result je posle unutrašnjeg queryja mysql result resurs koji ima samo jedan record. funkcija GetData() kasnije pročita taj jedan red i kad dođe red na prvu GetData u sledećem ciklusu, ona nema šta da čita (onaj jedan red) je već pročitan, tako da vraća false ili prazan niz, šta već. Rešenje: nekako pročitati sve podatke koje je vratio prvi query, smestiti ih u niz itd... Rešenje 2: nije dobro što se tiče dizajna programa, ali možeš recimo drugi query koristiti tako što ćeš ako je u pitanju PHP4 uraditi: PHP kôd:
Rešenje 3: zašto ne koristiš inner join? |
12. 08. 2005. | #3 |
profesionalac
Professional
|
Hvala zekice. Odradio sam stvar mysql funkcijama, klasa nije nesto, u buduce cu koristiti ADOdb.
Ne koristim inner join jer sam hteo quick and dirty resenje za projekat koji mi se vec popeo na glavu.. Put ka propasti . Al nece se ponoviti... Poslednja izmena od Bojan Zivanovic : 12. 08. 2005. u 20:10. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
performanse klasa vs. statickih klasa vs. funkcija | ivanhoe | PHP | 8 | 22. 08. 2008. 08:48 |
PHP klasa od XML šeme | jablan | PHP | 1 | 06. 09. 2007. 13:45 |
ezpdf klasa problem sa karakterima | conica | PHP | 7 | 29. 12. 2006. 10:33 |
PHP DNS klasa | dinke | PHP | 12 | 25. 02. 2006. 11:18 |
date klasa v0.0.4 | oliver78 | PHP | 14 | 01. 02. 2006. 03:26 |